• START
  • KLIMATKUNSKAP
  • HUR PÅVERKAS JAG
  • HUR PÅVERKAS NATUREN
  • VAD KAN JAG GÖRA
  • DIN KOMMUN
  • OM OSS

ÖVERSVÄMNING

Risken för översvämningar ökar. Det finns mycket du kan göra för att skydda dig själv och ditt hem vid kraftiga skyfall och höga flöden. Små åtgärder kan göra stor nytta!

I ett varmare klimat ökar risken för värmeböljor även här i Sverige. Det är viktigt att ta hand om dig själv, barn och djur när det är väldigt varmt, för att undvika att någon blir sjuk. Vid en värmebölja är det viktigt att lyssna på kroppen. Här är några tips för hur du kan ta hand om dig och andra vid extremt varmt väder.

TORKA & VÄRME

LÄS MER

LÄS TIPS HÄR

LÄS TIPS HÄR

VI TAR TEMPEN PÅ VÅR PLANET

Jorden mår inte bra. Temperaturen stiger, vilket innebär att vi måste genomföra akuta åtgärder. Vad gör du redan idag för att minska klimatkonsekvenserna?

Klimatförändringar påverkar oss alla, oberoende var vi bor i världen. På klimatkloka tips kan du läsa om hur klimatet förväntas påverka oss, dig och mig och vad vi kan göra åt saken. Här hittar du tips kring hur vi kan anpassa oss till effekterna från ett förändrat klimat och extrema väderhändelser, hur vi kan undvika och förebygga skador samt hur vi kan begränsa vår egen påverkan på klimatet. Klimatkloka tips är under ständig utveckling då omvärlden förändras och nya forskningsrön och fakta uppkommer.

LÄS MER

Vi i Kalmar län känner redan av lokala konsekvenser av globala klimatförändringar. Hur är det att leva och bo i ett förändrat klimat? Vi vill hjälpa privatpersoner och fastighetsägare att kunna skydda sig i ett förändrat klimat och vid extrema väderhändelser. Vi vill att alla som äger hus och fastigheter förstår sitt ansvar att klimatanpassa och undvika skador.

Varför #klimatklokatips?